vrijdag 29 november 2013

Groenteschotel met geitenkaas

Op de blog www.chickslovefood.nl kwam ik een recept tegen voor een Italiaanse groenteschotel met groene asperges en gruyère kaas. 
Omdat ik de groene asperges en de gruyère niet kon vinden in de supermarkt heb ik hem iets aangepast. 

Ingrediënten voor 2 flinke porties:
2 tomaten in plakjes
1 courgette in plakjes
Klein zakje gebroken sperziebonen 
1 rode ui in ringen
Zakje geraspte geitenkaas
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Peper & zout
Scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de courgette en de sperziebonen even kort voor (ik had dit een dag van tevoren tijdens het koken alvast gedaan).

Vet een ovenschaal licht in met de olijfolie. 
Leg de helft van de groenten in de ovenschaal en bestrooi met peper, zout en 1 eetlepel Italiaanse kruiden. 
Verdeel de helft van de geitenkaas hierover. 
Herhaal dit met de rest van de groenten, kruiden en kaas. 
Zet de schaal een kwartier in de oven en bestrooi daarna met de pijnboompitten. 
Als je verse basilicum in huis hebt verdeel je nog een paar blaadjes over de schotel.



Wij hebben van deze heerlijke schotel genoten als lunch 
maar hij is natuurlijk ook lekker als avondmaaltijd met een visje bijvoorbeeld. Aanrader!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten