zondag 3 november 2013

Spaghetti Il Tartufo

Naast het pand van mijn schoonheidsspecialiste (www.villavital.nl) is onlangs een kleine delicatessenwinkel geopend: Il Capannone, Kristenbosweg 41, Hengelo (ov.)
https://www.facebook.com/pages/Il-Capannone/605446112814081
Hier verkopen ze o.a. heerlijke buffelmozzarella, olijfolie, wijn, pesto's, pasta en fuets (van die stinkworstjes :-))
En wat ik erg leuk vind, ze bedenken iedere maand een nieuw recept. De ingrediënten voor dit recept kun je kopen bij Il Capannone en dan krijg je het recept erbij. Deze maand is dat spaghetti Il Tartufo en dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden!
Tartufo is Italiaans voor truffel en die vind je in dit gerecht terug in de truffelkaas.
Verder heb je eigenlijk erg weinig nodig: spaghetti, flesje room, boter, peper & zout. 

Het resultaat: heerlijke smeuïge, romige, kazige pasta!! Als je daar van houdt moet je deze zeker een keer proberen. 
Om het nog wel een beetje gezond te houden heb ik light kookroom gebruikt en er een flinke salade bij gemaakt. Aanrader!!



Het stukje kaas dat je overhoudt is natuurlijk heerlijk bij de borrel.

Normaal gesproken gebruik ik altijd volkoren of speltpasta maar in dit gerecht leek me witte pasta gewoon mooier. 
Deze spaghetti van Il Capannone is gemaakt volgens de al Bronzo methode.
Dit houdt in dat de pasta gemaakt wordt met een bronzen pastamachine waardoor het oppervlak van de pasta 
wat ruwer wordt en de saus beter hecht aan de pasta. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten