vrijdag 20 december 2013

Dulce de Leche

Super easy, super lekkere caramel zonder moeite! 
Dit recept staat geloof ik al 100 x op het web maar ik wil het toch met jullie delen voor het geval je het nog niet kent. 
Neem een blikje gecondenseerde melk:

Verwijder het label en leg het blikje in een pan met kokend water. 
Laat 2 à 3 uur koken afhankelijk van hoe dik je de caramel wilt hebben. Hoe langer, hoe dikker. 
Controleer regelmatig of het blikje nog wel onder water ligt. 
Haal het blikje uit de pan (pas op: heet!) en laat afkoelen. That's it!!
Heerlijk over ijs, gebak, cake enz.

Belangrijk: open het blikje pas als het helemaal afgekoeld is! Anders schijnt je hele keuken onder de caramel te zitten!

Het kan ook in de snelkookpan. Blikje erin, ca. 2 liter water erbij en 45 minuten laten koken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten