woensdag 15 januari 2014

Mexicaanse wraps met garnalen en avocado


Voor dit heerlijke Mexicaanse gerecht heb je echt geen pak uit de supermarkt nodig.
Zelfs de wraps kun je helemaal zelf maken maar als je dat teveel werk vindt kun je
natuurlijk ook kant-en klare gebruiken. Die zijn ook lekker! 
 
Voor 3 personen (2 wraps p.p.) heb je nodig:
Voor de tomatensaus:
1 blikje tomatenstukjes
1 eetlepel limoensap (vers of uit een flesje)
1 teen knoflook
basilicum
peper & zout
olijfolie
 
Verder:
1 rijpe avocado
1 eetlepel limoensap
peper & zout
geraspte belegen kaas
zure room
(grote) garnalen
evt. cajunkruiden
sla
1 rode peper
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak het teentje knoflook fijn en fruit dit in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, het limoensap
een handje verse basilicum en peper en zout naar smaak toe en laat een kwartiertje pruttelen.
 
Maak ondertussen guacamole door het vruchtvlees van de avocado te prakken met een vork.
Voeg hier een eetlepel limoensap aan toe en een beetje peper en zout.
 
Verwijder indien nodig de staartjes van de garnalen en kruid ze met wat cajunkruiden.
Als je dit niet in huis hebt gebruik je paprikapoeder (niet te veel).
Als de garnalen rauw zijn moet je ze even bakken tot ze net roze zijn.
 
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringetjes.
 
Als de tomatensaus ingedikt is verspreid je hiervan een beetje op de bodem van een ingevette ovenschaal.
Vul nu de wraps met de guacamole, een beetje sla, garnalen, rode peper en geraspte kaas.
 
 
Rol de wraps strak op en leg ze op de tomatensaus in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de tomatensaus over de wraps en daarna een paar eetlepels zure room.
Betrooi tenslotte met nog wat geraspte kaas en plaats de schaal een kwartiertje in de oven.
 
 
De sla die je over hebt serveer je er uiteraard los bij.
Eet smakelijk!
 
 
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten