woensdag 15 januari 2014

Speltwraps

 
Wraps kun je natuurlijk in iedere supermarkt kopen maar zelf maken is veel lekkerder, helemaal niet moeilijk en natuurlijk gezonder.
Deze wraps heb ik met speltmeel gemaakt wat in een goed gesorteerde supermarkt meestal wel verkrijgbaar is.
Het originele recept komt van www.puursuzanne.wordpress.com, ik heb er alleen nog wat uienpoeder en een snufje zout aan toegevoegd.
 
Voor 6 flinke wraps heb je nodig:
400 ml water
200 gram speltmeel
2 losgeklopte eieren
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels bieslook (vers of gedroogd)
2 theelepels uienpoeder
snufje zout
 
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde. Het beslag mag lekker dun zijn.
Eventueel kun je wat extra water toevoegen.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en giet hierin een (soep)opscheplepel beslag.
Haal de pan even van het vuur en schud en draai zodat het beslag zich goed verdeeld over de bodem.
Laat de wrap dan op niet te hoog vuur langzaam gaar worden.
Draai de wrap voorzichtig om en laat ook de andere kant goed garen.
Hiervoor moet je wel eventjes tijd nemen, het gaat niet zo snel als bij een pannenkoek.
De wrap moet er een beetje taai uitzien.
 
Voor de volgende wrap hoef je niet opnieuw olie in de pan te doen.
 
Nu kun je de wraps vullen met wat jij lekker vindt! Bijvoorbeeld met garnalen en avocado.


1 opmerking: