zaterdag 8 maart 2014

Herstelbrood/cake


Dit brood is perfect voor na het sporten!
Het bevat veel eiwit en goede vetten uit amandelen en andere noten.
Goed voor het herstel van je spieren.
Het recept komt dan ook van de hardloopsite www.prorun.nl.

Ingrediënten:
100 gram amandelmeel, ik vermaal altijd (ongezouten!) amandelen in de keukenmachine
100 gram speltmeel of boekweitmeel
4 eieren
100 ml amandel of hazelnootmelk
theelepel bakpoeder

Je kunt ook alleen 200 gram amandelmeel gebruiken.

Voor de vulling kun je eigenlijk alles gebruiken wat je maar lekker vindt of in huis hebt:
Noten zoals walnoten, paranoten, hazelnoten of gemengde (ongezouten) noten
Gedroogde vruchten zoals cranberry's, abrikozen, rozijnen, dadels, gojibessen enz.
Evt. een handje geraspte kokos.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix het meel, de eieren en de melk tot een glad beslag. 
Voeg het bakpoeder en de overige ingrediënten toe en mix nog even.
Vet een flinke cakevorm goed in en verdeel het beslag in de vorm.
Bak het brood ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Het brood bevat geen vet en is om zo te eten een beetje droog maar heerlijk met een beetje boter, een plakje kaas of wat jam.
Eet smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten